MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Po gólové smršti Litoměřice podlehly Přerovu

Úvod patřil kališníkům, dostali se do dvougólového vedení, které Přerov později zbořil třemi góly v řadě. Domácí se nenechali zastrašit a využili přes

Post

Karlovarská Energie byla nad síly Litoměřic

Nepříliš vyvedený úvod utkání se litoměřickým hokejistům, přes mnoho šancí v dalších dvou třetinách, nepovedlo odčinit. Mnoho střeleckých pokusů konči

Post

Senioři jsou v půli cesty přes kanál La Manche

V Litoměřickém plaveckém bazénu odstartoval již třetí ročník akce „Přeplav svůj La Manche“. Program letošního ročníku je zaměřen především na plavání.

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA