MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
5.6.2018

Gastro Food Fest opět nezklamal

LITOMĚŘICE

Výstaviště Zahrada Čech v Litoměřicích se o prvním červnovém víkendu stalo dějištěm festivalu dobrého jídla a pití. Ve dnech 2. a 3. června se zde konal šestý ročník Gastro Food Festu, který opět přinesl nespočet gastronomických zážitků a spousty spokojených návštěvníků.

Festival přilákal více jak 12.000 návštěvníků. „V návštěvnosti festivalu zaznamenáváme opět oproti předešlým rokům výrazný nárůst, a to i přesto, že se tento ročník konal v jiném termínu, než byli návštěvníci zvyklí“, poznamenala obchodní, marketingová a provozní ředitelka Michaela Mokrá ze společnosti Zahrada Čech, jenž je pořadatelem festivalu.

V průběhu dvou dnů byl přichystán bohatý program, během kterého proběhlo na třech podiích 25 kuchařských show. V rámci nich přichystali několikachodová menu významní šéfkuchaři, v popředí s Markem  Raditschem, Radkem Šubrtem a Janem Heřmánkem. Svá kuchařská umění předvedli také Lukáš Hejlík, Petr Rychlý či Aleš Lehký. Hala NS patřila v rámci cooking show první republice, které přichystali Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Restaurant Capra. Do stylu prvorepublikové restaurace a kavárny se proměnila také hala G, která tehdejší dobu připomněla nejenom pokrmy a nápoji, ale také způsobem stolování či sbírkou dobových kuchařek.

Jediný festival svého druhu na Severu Čech nabídnul návštěvníkům kulinářská umění předních restaurací nejen z Ústeckého kraje. Na návštěvníky čekalo více jak 70 vystavovatelů, kteří opět nabídli své nejlepší speciality. Komise vybraná Asociací kuchařů a cukrářů ČR vyhlásila za nejlepšího vystavovatele restauraci Tortuga Bay - Bar&Grill, která podávala speciální burgery ze stařeného hovězího masa. Hodnocena byla řada kritérií, mezi která patřila chuť i vzhled jídla, vizuální podoba stánku, obsluha a názor komisařů, zda by restauraci osobně navštívili.

Spojení festivalu s jahodovými slavnostmi nabídlo návštěvníkům delikatesy z nejoblíbenějšího českého ovoce. „Vzhledem k dlouhotrvajícím suchům a vysokým teplotám, které festivalu předcházely, se řada jahodáren z účasti omluvila z důvodu malé úrody a spálených polí. Nabídka proto nebyla tak pestrá, jak jsme původně plánovali. Přesto doufáme, že nabídka jahodových specialit byla dostačující a návštěvníci byli spokojení“ uvedla s omluvou Michaela Mokrá.

Autor / zdroj: Mgr. Radka Jakovcová

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Litoměřický hrozen 2018 zažil rekordní návštěvnost

Zbrusu novou zástavu představil Cech českých vinařů. Vybral si pro tuto slavnostní příležitost město Litoměřice a prezentační, soutěžní a prodejní výs

Post

Gastro Food Fest opět nezklamal

Výstaviště Zahrada Čech v Litoměřicích se o prvním červnovém víkendu stalo dějištěm festivalu dobrého jídla a pití. Ve dnech 2. a 3. června se zde kon

Post

Základní umělecká škola nabízí seniorům zdarma hudební vzdělání

Senioři, kteří si přejí naučit se hře na hudební nástroj nebo zdokonalit ve zpěvu, mají příležitost splnit si svůj sen. Základní umělecká škola Litomě

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA