GASTRONOMIE / Gastronomie

Gastro Food Fest opět nezklamal
 
Autor / zdroj foto: zahradacech.cz

LITOMĚŘICE

Výstaviště Zahrada Čech v Litoměřicích se o prvním červnovém víkendu stalo dějištěm festivalu dobrého jídla a pití. Ve dnech 2. a 3. června se zde konal šestý ročník Gastro Food Festu, který opět přinesl nespočet gastronomických zážitků a spousty spokojených návštěvníků.

Festival přilákal více jak 12.000 návštěvníků. „V návštěvnosti festivalu zaznamenáváme opět oproti předešlým rokům výrazný nárůst, a to i přesto, že se tento ročník konal v jiném termínu, než byli návštěvníci zvyklí“, poznamenala obchodní, marketingová a provozní ředitelka Michaela Mokrá ze společnosti Zahrada Čech, jenž je pořadatelem festivalu.

V průběhu dvou dnů byl přichystán bohatý program, během kterého proběhlo na třech podiích 25 kuchařských show. V rámci nich přichystali několikachodová menu významní šéfkuchaři, v popředí s Markem  Raditschem, Radkem Šubrtem a Janem Heřmánkem. Svá kuchařská umění předvedli také Lukáš Hejlík, Petr Rychlý či Aleš Lehký. Hala NS patřila v rámci cooking show první republice, které přichystali Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Restaurant Capra. Do stylu prvorepublikové restaurace a kavárny se proměnila také hala G, která tehdejší dobu připomněla nejenom pokrmy a nápoji, ale také způsobem stolování či sbírkou dobových kuchařek.

Jediný festival svého druhu na Severu Čech nabídnul návštěvníkům kulinářská umění předních restaurací nejen z Ústeckého kraje. Na návštěvníky čekalo více jak 70 vystavovatelů, kteří opět nabídli své nejlepší speciality. Komise vybraná Asociací kuchařů a cukrářů ČR vyhlásila za nejlepšího vystavovatele restauraci Tortuga Bay - Bar&Grill, která podávala speciální burgery ze stařeného hovězího masa. Hodnocena byla řada kritérií, mezi která patřila chuť i vzhled jídla, vizuální podoba stánku, obsluha a názor komisařů, zda by restauraci osobně navštívili.

Spojení festivalu s jahodovými slavnostmi nabídlo návštěvníkům delikatesy z nejoblíbenějšího českého ovoce. „Vzhledem k dlouhotrvajícím suchům a vysokým teplotám, které festivalu předcházely, se řada jahodáren z účasti omluvila z důvodu malé úrody a spálených polí. Nabídka proto nebyla tak pestrá, jak jsme původně plánovali. Přesto doufáme, že nabídka jahodových specialit byla dostačující a návštěvníci byli spokojení“ uvedla s omluvou Michaela Mokrá.

Autor / zdroj: Mgr. Radka Jakovcová

Reklama

Aktivní Dítě

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Partneři

Aguglia
Aktivní dítě
Maminčino koření
IP Polná
WWW design
trendhim.cz
Vitakraft
Koyo Bearings Česká republika s.r.o.